Κάστανα και γλυκοπατάτα βελουτέ
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
15/12/14
Κάστανα και γλυκοπατάτα βελουτέ για να ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο γεύμα ή δείπνο μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Συστατικά
- 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250gr. Γλυκοπατάτα, κομμένη σε κομμάτια
- 15-16 κάστανα καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- Αλατοπίπερο
- 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με μυρωδικά ή σκέτο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κάστανα και τη γλυκοπατάτα. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ρίχνουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά και πολτοποιούμε το μείγμα, με ειδική ράβδο ή στο multi αφού κρυώσει λίγο.
Βήμα 3
Την μεταφέρουμε πάλι στο σκεύος και το βάζουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.