Loader

Κέικ μανταρινιού με γιαούρτι και γεμιστά σοκολατάκια

2014-03-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

9/3/14

Χαζεύοντας λίγο τις συνταγές του site και φυσικά τις φωτογραφίες με το πέρασμα του χρόνου, διαπίστωσα μετά λύπης πόσα πιάτα, μπολ, κούπες και άλλα διάφορα, γυάλινα κυρίως πράγματα έχω χάσει πλέον από τη συλλογή μου και γενικότερα από τα ράφια της κουζίνας μου… Η αλήθεια ότι έχω ελαφρώς «τρύπια» χέρια αλλά τουλάχιστον δεν σκάω τόσο πολύ για τέτοιους είδους απώλειες, γιατί τα πράγματα είναι για να τα χρησιμοποιούμε, να τα χαλάμε και τέλος να τα πετάμε ώστε να έρθουν άλλα καινούργια(feng shui).  Με αυτό το post λοιπό αποχαιρετώ 2 από τις πιο αγαπημένες μου κούπες και σας προτείνω ένα κέικ μανταρινιού με γιαούρτι και γεμιστά σοκολατάκια , απλά καταπληκτικό!

mandarin (7)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι μείγμα αλέσεως και ολικής
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα 1 μανταρινιού
  • Χυμό από 3 μανταρίνια
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνια καλαμποκέλαιο ή άλλο αντίστοιχο
  • 10 σοκολατάκια γεμιστά με jelly μαρμελάδας ψιλοκομμένα ή ότι σοκολατάκια γεμιστά έχουμε
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη αλευριού με το αλάτι και το baking. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τη βοήθεια ενός μίξερ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τέλος το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τα σοκολατάκια, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ ελαφρά λαδωμένη.

Βήμα 3

Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια να μην εξέχουν κομμάτια από τα σοκολατάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *