Κέικ με τυριά και ελιές και ντιπ φέτας
2013-07-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3κ.σ.βούτυρο
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
3αυγά
1κ.γλ.ζάχαρη
Ξύσμα 1 λεμονιού
1κ.σ.μαγιά ξερή
400γρ.αλεύρι για όλες της χρήσεις
150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
10 ελιές μάυρες ψιλ/νες
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
150γρ.φέτα
100γρ.γιαούρτι
1κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντιπ και με το πιρούνι λιώνουμε καλά τη φέτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για όταν το χρησιμοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε το κέικ. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο , το λάδι, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμυδάκι και τον άνιθο. Όσο χτυπάμε τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, τη μαγιά και το αλεύρι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα τυριά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε σε πιατέλα με το ντιπ φέτας στο πλάι για να αλείφει ο καθένας στη φέτα του κέικ.