Κέικ μπανάνα με βρώμη και κομματάκια σοκολάτας
2014-05-23- Ποσότητα: 1 μεγάλο κέικ
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
2/6/14
Ας αρχίσουμε τη βδομάδα μας γλυκά αγαπημένοι μου cookmaniacs. Κέικ μπανάνα με βρώμη και κομματάκια σοκολάτας. Για τον καφέ, το πρωινό, το γραφείο, το σνακ των παιδιών. Αξιοποιούμε ότι σοκολατάκια ή σοκολάτες μας έχουν μείνει σπίτι, από διάφορες περιστάσεις ή απλά ψιλοκόβουμε κουβερτούρα αλλά και τις μπανάνες μας που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν και έχουμε πανεύκολα ένα πεντανόστιμο κέικ γλύκισμα.
Συστατικά
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2/3 της κουταλιάς του γλυκού baking powder
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
- 50-60gr. Διάφορα σοκολατάκια , ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τις 2 μπανάνες, ελαφρά λιωμένες (τις πιέζουμε με τα δάχτυλα ή ένα πιρούνι) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking , τις 3 κουταλιές βρώμης και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ ή ένα μεγάλο κουτάλι και τέλος προσθέτουμε τα σοκολατάκια.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε από πάνω την τελευταία μπανάνα κομμένη σε φετάκια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη βρώμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.
Βήμα 4
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε. Διατηρείται αρκετές μέρες φρέσκο, αν το φυλάξουμε σε σκεύος με καπάκι ή τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.