Loader

Καλαθάκι με κολοκυθοσαλάτα

2014-02-21
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/2/14

 

Πολλές φορές πάνω στη μαγειρική δημιουργία μου έρχεται κάποια επιπλέον έμπνευση. Κάποιο πρόσθετο υλικό, δημιούργημα της φαντασίας και της πείνας της στιγμής αν και σες γενικές γραμές προσπαθώ να ξεκινάω το μαγείρεμα με κατασταλαγμένες ιδέες περί τίνος πρόκειται να προκύψει. Συγχωρήστε με, το καταγράφω πάντα στα υλικά της συνταγής και φυσικά το κάνω πάντα για το κοινό καλό …της γεύσης μας, όπως δηλαδή το καλαθάκι με κολοκυθοσαλάτα που σας ετοίμασα για σήμερα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

kalathakikolokithosalatas (5)

Συστατικά

  • 1 Πίτα τορτίγια
  • 1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο από τα υγρά
  • 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικοι ή καπνιστοί ξηροί καρποί χοντροτριμμένοι
  • 1 κουταλιά της σούπας παλαιωμένο gouda ή κάποιο καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, κομμένο σε φλοίδες (προαιρετικά)
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ρόκα και ντοματίνια για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε μισή κουταλίτσα λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ακουμπάμε την πίτα σε βαθύ σκεύος φούρνου ώστε να σχηματιστεί ένα καλαθάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.

Βήμα 3

Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μέσα ρόκα και ντοματίνια, κομμένα ανάλογα τα γούστα μας. Διασκορπίζουμε από πάνω το μείγμα κολοκυθιού, τους ξηρούς καρπούς και το τυρί.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι λίγο πριν σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *