Καλαμαράκια γεμιστά της Ζαννέτ
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
15καλαμαράκια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα και χωρισμένα από τα πλοκάμια
Λάδι
Αλατοπίπερο
100γρ.κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
1φλ.ρύζι γλασέ
1κρεμμύδι τριμμένο
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1πράσινη πιπερία ψιλ/νη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και την πιπερία. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ρύζι και 1/2ποτήρι νερό. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τυρί και τον μαιντανό. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε άλλη κατσαρόλα και αν περρισέψει ρυζάκι από τη γέμιση το ρίχνουμε στο τέλος και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα βάζουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτια για 30-40 λεπτά χωρίς να ανακατεέψουμε άλλα αν χρειαστεί να κουνήσουμε λίγο την κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε καλαμαράκια με ζουμάκι που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα, πασπαλισμένα με λίγο μαιντανό και αν θέλουμε και χυμό φρέσκου λεμονιού.