Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.καλαμαράκια καθαρισμένα καλά
2κ.σ. κάππαρη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1φλ.του καφέ ελαιόλαδο
15 ελιές χωρίς κουκούτσι
1κ.σ. ρίγανη
Πιπέρι, λίγο αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζω το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρω εκεί το κρεμμύδι . Σβήνω με το κρασί και ρίχνω τις ελιές και την κάππαρη, καθώς και τη σάλτσα. Πασπαλίζω με το πιπέρι και συμπληρώνω ένα ποτηράκι νερό. Αφήνω να πάρει μια βράση και ρίχνω τα καλαμαράκια μου. Σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30-35 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζω με τη ρίγανη και σερβίρω.