Καλαμαράκια κονσέρβας πιλαφάκι σπέσιαλ
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κονσέρβα καλαμάρια Καλιφόρνιας σουρωμένα από το ζουμί και καθαρισμένα
Λάδι
αλατοπίπερο
1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1μικρό κρεμμμύδι κομμένο σε φέτες
1σκελ.σκόρδο ολόκληρη
1πρέχα ζάχαρη
1φλ.ρύζι για πιλάφι
Μαιντανός για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τη φρέσκια ντομάτα, το χυμό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1 ποτη΄ρι νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε 20 λεπτά αφού ανακατέψουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να πιεί τα πολλά υγρα και σερβίρουμε αφού το πασπαλίσουμε με μαιντανό.