Loader

Καλαμαράκια λεμονάτα με θυμάρι

2013-07-22
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 7
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

7 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

 

1κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα μετρίου μεγέθους

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

1/2φλ.χλιαρό νερό

3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Ραντίζουμε με το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού και συμπληρώνουμε όσο από το νεράκι μας χρειαστεί μέχρι να βράσουν ,να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους, περίπου 15 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με ρυζάκι ή βραστά λαχανικά και σάλτσα από τα υγρά που ψήθηκαν τα καλαμαράκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *