Καλαμαράκια λεμονάτα με θυμάρι
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4.1 / 5)
7 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα μετρίου μεγέθους
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
1/2φλ.χλιαρό νερό
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Ραντίζουμε με το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού και συμπληρώνουμε όσο από το νεράκι μας χρειαστεί μέχρι να βράσουν ,να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους, περίπου 15 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με ρυζάκι ή βραστά λαχανικά και σάλτσα από τα υγρά που ψήθηκαν τα καλαμαράκια.