Καλαμαράκια με σάλτσα πορτοκαλιού και κοφτό μακαρονάκι
2015-04-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
9/4/15
Καλαμαράκια με σάλτσα πορτοκαλιού και κοφτό μακαρονάκι για ένα πλήρες νηστίσιμο γεύμα αν συμπεριλάβετε τα πράσινα σαλατικά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεται επιπλέον είναι ένα ποτήρι κρασί της επιλογής σας.
Συστατικά
- 1kg καλαμαράκια καθαρισμένα
- 250gr. κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 150ml μπύρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
- Πράσινα σαλατικά της επιλογής μας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα πάνω σε σαλατικά της επιλογής μας ή σκέτα και διασκορπίζουμε από πάνω τη σάλτσα με τα καλαμαράκια. Πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.