Καλαμαράκια με φασόλια και ελιές
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.άσπρα φασόλια βρασμένα
1φλ.κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
½ κιλό καλαμαράκια ροδέλες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλ/νη
2φλ.χυμός ντομάτας
1φλ.ελιές μάυρες χωρίς κουκούτσι
1/2φλ.λάδι
2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο ,τον μαιντανό και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ελάχιστο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ψήνετε άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ελιές, τα φασόλια και το αλατοπίπερο με σύνεση λόγω της ελιάς που είναι αλμυρές και της πιπεριάς που καίει. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.