Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto
2015-09-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
16/9/15
Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto αφού το συγκεκριμένο λαχανικό το έχω σε αφθονία λόγω γιαγιάς στο χωρίο. Με φαντασία και ανάμιξη 2-3 ή και παραπάνω αγαπημένων υλικών, το αποτέλεσμα δε γίνεται παρά να μας δικαιώσει.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100gr. Γιαούρτι στραγγιστό
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένα κολοκυθάκια
- ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
- 2-3 κουταλιές της σούπας pesto έτοιμο ή σπιτικό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλευριού με το αλάτι και το baking.
Βήμα 2
Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ελαφρά λαδωμένη και πασπαλισμένη με λίγο καλαμποκάλευρο. Διασκορπίζουμε κατά μήκος του μείγματος το pesto και με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι βυθίζουμε να μπει προς το κέντρο του ψωμιού το pesto, όπως κάνουμε και στα κέικ μαρμπρέ.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.