Loader

Καλαμποκόψωμο με κολοκύθα και δενδρολίβανο

2013-12-13
  • Ποσότητα: 1 φραντζόλα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

13/12/13

Πολύ cornbread τις τελευταίες μέρες βλέπω μπροστά μου. Πέρασε και η μέρα των Ευχαριστιών και αφού όλα τα τραπέζια στην Αμερική στρώθηκαν με τα παραδοσιακά, βγήκαν και όλες οι δεξιότητες των αντίστοιχων μαγείρων στη φόρα, δηλαδή στο internet. Και ενώ πάντα θεωρούσα τις διατροφικές επιλογές την εν λόγω χώρας ως ανθυγιεινές  άρχισα ξαφνικά να της βλέπω με άλλο μάτι χάρη σε όλη αυτή την ποικιλία ψωμιών καλαμποκιού που ανακάλυψα. Καλαμποκόψωμο με κολοκύθα και δενδρολίβανο, για το ιδιαίτερο άρωμα του είναι η σημερινή μας συνταγή, όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου «μπομπότα», σε πιο gourmet εκδοχή. Λογικά θα ξανά πειραματιστώ σύντομα, γιατί δεν σας κρύβω πως μου άρεσε ιδιαίτερα. Περιμένω να το δοκιμάσετε και εσείς και να μου πείτε την άποψη σας φίλοι μου! Καλή μας όρεξη!

Συστατικά  

½ φλιτζάνι, ψίχα ψητής κολοκύθας

1 μεγάλο αυγό

¼ του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη

¼ της κουταλιάς του γλυκού all spice

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού σόδα σκόνη

2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, το αυγό, το λάδι και το μέλι.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά/ μπαχαρικά.

Βήμα 3

Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος όλα μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Το απλώνουμε όμορφα σε αντικολλητική φόρμα κέικ ή άλλο σκεύος φούρνου ελαφρά λαδωμένο (8 Χ 8 περίπου).

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε με ζεστό μέλι ή/ και βούτυρο.

Προσαρμογή συνταγής :

http://mangiablog.com/2013/10/23/cornbread-situation/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *