Καλαμποκόψωμο με cottage cheese και κρεμμύδια
2015-05-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/5/15
Καλαμποκόψωμο με cottage cheese και κρεμμύδια το πιάτο μας σήμερα. Ένα πιτόψωμο που λέω και εγώ, αφράτο και λαχταριστό.
Συστατικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
- 1 φλιτζάνι μαλακό τυρί τριμμένο
- 200gr. Cottage cheese
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- Αλατοπίπερο
- 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το cottage , το μαλακό τυρί, τα αυγά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.