Καλαμποκόψωμο με sour cream και μυρωδικά
2015-06-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/6/15
Καλαμπόκοψωμο με sour cream και μυρωδικά, αφράτο και αρωματικό. Δοκιμάστε το ζεστό!
Συστατικά
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας
- 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- 1 φλιτζάνι sour cream
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι cottage cheese
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ ή όπου προτιμάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.