Καλαμποκόψωμο στο τηγάνι
2014-09-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
26/9/14
Καλαμποκόψωμο στο τηγάνι. Ένα ψωμί διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που θα φάμε σκέτο ή θα συνοδεύσουμε νόστιμες σούπες το χειμώνα.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- 1 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
- 2 αυγά
- 1/4 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
- 1/4 του φλιτζανιού chives ή φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λαδοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας , τριμμένo
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού με το αλάτι, το baking και τη σόδα.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το ξινόγαλα και το καλαμποκέλαιο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τα δυο μείγμα και προσθέτουμε το τυρί και τα chives. Με ένα κουτάλι αναμιγνύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε πάνω σε μάτι με μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.