Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κεράσια και ανθότυρο
2014-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
4/8/14
Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κεράσια και ανθότυρο. Όταν λέμε ότι θα βάλουμε κεράσια παντού το εννοούμε και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας στις συνταγές αυτής της εβδομάδας. Όπως επίσης θα διαπιστώσετε πόσο ταιριαστοί είναι τελικά, οι αγαπημένοι αυτοί, καλοκαιρινοί καρποί με τα διάφορα αλμυρά γεύματα μας. Με λίγα λόγια ξεχάστε τις φρουτοσαλάτες, αν σας φαίνονται βαρετές και ακολουθήστε μας για μια δροσερή και γευστική πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού!
Συστατικά
150gr. Κοντά ζυμαρικά ολικής άλεσης ή ότι κοντό ζυμαρικό μας αρέσει
½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κεράσια
¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
60gr. Ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια ή θρυμματισμένο
Για το dressing:
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
½ κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dressing, στο multi ή με μιξεράκι και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα κόβουμε στη μέση. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κεράσια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το dressing. Την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2- 1 ώρα να δροσίσει και σερβίρουμε.