Καλοκαιρινή ρεβιθοσαλάτα με nachos και sauce ταχίνι
2015-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/8/15
Καλοκαιρινή ρεβιθοσαλάτα με nachos και sauce ταχίνι για ένα τέλειο σνακ, ορεκτικό ή γεύμα που επιπλέον είναι χορτοφαγικό, light και ετοιμάζεται στον τάχιστο δυνατό χρόνο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγα βρασμένα ρεβίθια ,που στην περίπτωση μου είχαν μείνει από άλλη συνταγή και μπόλικα nachos, chips ή ότι παρόμοιο μας βρίσκεται. Προσωπικά επειδή αποφεύγω τέτοιου είδους σνακ στην καθημερινότητα μου, τα προσαρμόζω ουκ ολίγες φορές σε κάποιο από τα πιάτα μου γιατί δεν μπορώ να τους αντισταθώ. Ειδικά τα nachos που κυκλοφορούν ακόμα και χωρίς γλουτένη, είναι χίλιες φορές προτιμότερα από το ψωμί που συνηθίζει αρκετός κόσμος με το φαγητό του.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- ½ φλιτζάνι ντοματίνια
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 4-5 αγγουράκια τουρσί
- 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ή κρεμμύδι ξερό
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι nachos ή όσα θέλουμε
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Χυμός ½ λεμονιού
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi το κουκουνάρι να θρυμματιστεί καλά και προσθέτουμε το ταχίνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα αγγουράκια τουρσί, τα chives και τον μαϊντανό. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Για να σερβίρουμε τα ανακατεύουμε και διασκορπίζουμε από πάνω τα nachos, την sauce ταχίνι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.