Καλοκαιρινή σαλάτα με αγκιναράκια και βραστά αυγά
2015-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
7/8/15
Καλοκαιρινή σαλάτα με αγκιναράκια και βραστά αυγά για ένα εξίσου πλούσιο γεύμα ή ορεκτικό. Πιάτα καλοκαιρινά, γρήγορα και ανάλαφρα πάντα στο ZannetCooks.gr.
Συστατικά
8 καρδιές αγκινάρας (από κονσέρβα)
3 αυγά βραστά
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
Για το dressing:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ τον αρακά, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα αγκιναράκια και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε από πάνω τα αυγά και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να σερβίρουμε το πιάτο σαν ορεκτικό, σαλάτα ή ελαφρύ γεύμα.