Καλοκαιρινό φαγάκι με πλιγούρι Δράμας
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/3φλ.πλιγούρι
3φλ.νερό χλιαρό
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρή μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
1κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε κυβάκια
1μεγάλη πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 1/2κ.σ.κουκουνάρι καβουρδισμένο
Χυμό λεμονιού
Δυόσμος ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι για 2 λεπτά και μετά κλείνουμε τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη να τραβήξει τα υγρά του. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατόπιν προσθέτουμε το πλιγούρι , το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το κουκουνάρι και το δυόσμο.