Κανελόνια με αλλαντικά
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακέτο κανελόνια
2φλ.αλλαντικά διάφορα ψιλ/να
500γρ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2αυγά
8κ.σ.αλεύρι
1ποτήρι νερό
2ποτήρια εβαπορέ
1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο
3κ.σ.βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μπεσαμέλ σε μια κατσαρολίτσα και ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά το μάτι. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει. Στρώνουμε λίγη από τη μπεσαμέλ σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλλαντικά με το μισό τυρί και τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα κανελόνια. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στη μπεσαμέλ που στρώσαμε στο ταψί. Από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου.