Καπνιστή ρυζοσαλάτα
2013-10-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Έτοιμο σε: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
23/10/13
Το ότι περίσσεψε στο σπίτι μας δεν υπάρχει. Φροντίζω εγώ προσωπικά γι’ αυτό και το αποτέλεσμα συνήθως δικαιώνει την προσπάθεια μου.
Μια ξεχωριστή ρυζοσαλάτα για κυρίως πιάτο, όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ, χωρίς πολύ κόπο (απλά ανακάτεμα) ή για το ταπεράκι της δουλειάς.
Συστατικά
1 φλιτζάνι ρύζι μαγειρεμένο
½ φλιτζάνι ψητός σολομός ή άλλο φιλέτο ψαριού, ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας crème fraiche
½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
½ κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1/3 της κουταλιάς της σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
Λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικα- εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ή κάποιο άλλο υλικό της αρεσκείας μας)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε αποβραδίς σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε σε σκεύος με καπάκι για να το φυλάξουμε στο ψυγείο το βράδυ και για την μεταφορά την επόμενη μέρα.
Προσαρμογή συνταγής :