Loader

Καραμελωμένα φρέσκα κρεμμύδια στο slow cooker

2014-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10:00 ω
  • Έτοιμο σε: 10:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

18/6/14

Καραμελωμένα φρέσκα κρεμμύδια στο slow cookerείναι μια συνταγή που μου προέκυψε αφενός από μια τεράστια ποσότητα φρέσκων κρεμμυδιών από το χωριό, αφετέρου γιατί ότι  καραμελωμένο, στη μαγειρική, με ενθουσιάζει και τρίτον από περιέργεια, μιας και όλες οι συνταγές ή τα ακούσματα αφορούν καραμελωμένα ξερά κρεμμύδια και είπα να δω το αποτέλεσμα και στα φρέσκα. Η απάντηση είναι , εξαιρετικό! Ακόμη περισσότερη γλυκύτητα και σπιρτάδα στη γεύση με τις ίδιες χρήσεις στα πιάτα μας και χωρίς καθόλου έννοια μην “αρπάξουν” λόγω της αγαπημένης συσκευής, slow cooker. Ακόμα όμως και αν δεν διαθέτετε τη συγκεκριμένη συσκευή, δοκιμάστε τη συνταγή σε ένα σκεύος με βαρύ πάτο. Ο χρόνος διαφέρει δραματικά (θα χρειαστείτε περίπου 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά)απλά θα πρέπει να είστε από πάνω και να τα ανακατεύετε κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο θα ταιριάξει δίπλα σε όλα σχεδόν τα πιάτα, οπότε φροντίστε η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε να είναι πραγματικά αρκετή γιατί εκτός των άλλων μειώνεται εξίσου πολύ και ο όγκος τους κατά το μαγείρεμα. Καλή σας επιτυχία!

slcaramelspronions (2)

Συστατικά

  • 30 φρέσκα κρεμμύδια, το λευκό μέρος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο σκεύος του slow cooker μαζί με το λάδι και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε στο low για 10 ώρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι. Στρώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι. Το φυλάμε στο ψυγείο για 7-9 ημέρες.

Κατηγορία Συνταγής: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *