Καροτομηλόσουπα με κοτόπουλο και ginger
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012 – ΣΟΥΠΑ
Συστατικά
5μεγάλα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1μήλο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
2σκελ.σκόρδο
1κ.σ.ginger σκόνη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
4φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη κι αν θέλουμε κρατάμε το ζωμό για τη σούπα. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα καρότα και το μήλο και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ginger. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράσουμε για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πολτοποιούμε στο multi. Μεταφέρουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.