Loader

Καροτοριζότο με mix λαχανικών και γραβιέρα

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.ρύζι για ριζότο

1καρότο τριμμένο

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμός 1 μανταρινιού

4-5σταγόνες Tabasco

Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών

1κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2φλ.λευκό κρασί

1/2φλ.κατ/να ανάμικτα λαχανικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο αφού ζεσταθεί το λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο κάθε φορά που το απορροφάει. Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά και το Tabasco. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί λίγο. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και διασκορπίζουμε από πάνω γραβιέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *