Καροτοριζότο με mix λαχανικών και γραβιέρα
2013-07-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι για ριζότο
1καρότο τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμός 1 μανταρινιού
4-5σταγόνες Tabasco
Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2φλ.λευκό κρασί
1/2φλ.κατ/να ανάμικτα λαχανικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο αφού ζεσταθεί το λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο κάθε φορά που το απορροφάει. Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά και το Tabasco. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί λίγο. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και διασκορπίζουμε από πάνω γραβιέρα.