Καροτοσαλάτα ζεστή
2013-07-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
Λάδι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.κύμινο
1/4κ.γλ.κανέλα
1κ.σ.πάπρικα γλυκιά
1/2κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
2κ.σ.ξύδι
1κ.σ.χυμός ντομάτας
2κ.γλ.ζάχαρη
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κουκουνάρι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα Βράζουμε τα καρότα να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο multi. Βάζουμε λαδάκι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά να βγουν οι μυρωδιές και ρίχνουμε τον πουρέ καρότου. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ξύδι, το χυμό ντομάτας, αλάτι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή με κουκουνάρι, ζεστό ψωμί και όσο επιπλέον αλάτι θέλουμε.