Loader

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι

2014-07-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

22/7/14

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι. Ένα πιάτο από αυτά που ονομάζω συνήθως «πολλών παραλλαγών». Τρώγεται σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας ή ψάρι και αν το πάμε πιο μακριά… αφαιρούμε τα μυρωδικά, το λάδι και το αλατοπίπερο και το κάνουμε επιδόρπιο. Πετάμε και κανένα κερασάκι μέσα και έχουμε φαγητό για όλες τις ώρες της ημέρας.

sweetcarrotsld (1) sweetcarrotsld (4)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
  • ¼ του φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • ¼ του φλιτζανιού peanuts ή άλλος ξηρός καρπός της επιλογής μας
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 80gr. Γιαούρτι
  • Χυμός από 1 lime
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι, το λάδι, το αλατοπίπερο και το χυμό lime.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα chives και το βασιλικό και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί τα ρίχνουμε πάνω στα καρότα σε σκεύος με καπάκι. Τα φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή και όλο το βράδυ και τα ανακατεύουμε μια ακόμη φορά λίγο πριν τα σερβίρουμε. Ραντίζουμε αν θέλουμε με εξτρά λάδι ή χυμό lime.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *