Καροτόσουπα με μέλι και κύμινο
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
10καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2κ.σ.βούτυρο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.σ.κύμινο
1κ.σ.μέλι
3φλ.ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
Χυμό 1-2 λεμονιών (ανάλογα τα γούστα)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό , αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο multi. Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.