Καρπουζόπιτα Μήλου
2013-08-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
**Κάτω από το σουρωτήρι βάλτε ένα μεγάλο μπώλ και το χυμό που θα βγάλει απλά σουρώστε τονν, βάλτε 2 παγάκια και πιείτε τον όση ώρα θα περιμένετε να γίνει η καρπουζόπιτα!!
Συστατικά
1μεγάλο καρπούζι
10κ.σ.αλεύρι
4κ.σ.ζάχαρη(ανάλογα πόσο γλυκό είναι το καρπούζι)
Κανέλα
3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί
Σουσάμι
200γρ.μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το ψιλοκόβουμε. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και με τα χέρια μας το πιέζουμε να λιώσει και να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Το αφήνουμε να στραγγίξει τουλάχιστον μια ώρα Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το καρπούζι, τη ζάχαρη , το μισό μέλι και τέλος το αλεύρι και το λάδι για να δούμε πόσο θα πάρει. Πρέπει να αποκτήσουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Λαδώνουμε ένα ταψί , το πασπαλίζουμε με σουσάμι και απλώνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Πρέπει να έχει πάχος μέχρι 2,5 εκατοστά. Πασπαλίζουμε και από πάνω σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και το υπόλοιπο μέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετραγωνάκια.