Loader

Καρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά και σιμιγδάλι

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

5 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
5κ.σ.ζάχαρη
6κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό
6κ.σ.φρυγανιά  τρίμμα
2 ποτήρια καρύδια τριμμένα
6κ.σ. κονιάκ
2κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.κανέλα
1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3φλ.ζάχαρη
4φλ.νερό
1 ξυλαράκι κανέλας

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε λίγο ακόμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι ,τη φρυγανιά(κρατάμε λίγο για το ταψί), το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε και τα καρύδια. Τα ρίχνουμε όλα στο μίξερ με το υπόλοιπο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτμε σε μικρότερη ταχύτητα. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα στο υπόλοιπ μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά που κρατήσαμε στην άκρη. Ρίχουμε το μείγμα μας μέσα και απλώνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε. Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την περιχύνουμε με το καυτο σιρόπι αφού την κόψουμε σε κομμάτια ώστε να πάει παντού το σιρόπι μας. Σερβίρουμε αν θέλουμε με καρύδια και παγωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *