Καστανό ρύζι με βερύκοκα και φιστίκια Αιγίνης
2013-08-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.καστανό ρύζι
1 ½ κ.σ.βούτυρο
Χυμό μισού λεμονιού
Αλατοπίπερο
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
4-5 βερύκοκα αποξηραμένα και ψιλ/να
1/4φλ.φιστίκια Αιγίνης, την ψίχα
Οδηγίες
Βήμα 1
Αρχίζουμε να βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μισό του βρασμού ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα βερύκοκα να μελώσουν το ρύζι μας. Τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα φιστίκια και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.