Καστανό ρύζι με νεκταρίνια και αρακά
2014-09-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
19/9/14
Καστανό ρύζι με νεκταρίνια και αρακά. Χορταστικό γεύμα με τη δροσιά που δίνουν τα νεκταρίνια στο αποτελείωμα των καλοκαιρινών φρούτων. Σνιφ…
Συστατικά
¾ του φλιτζανιού καστανό ρύζι μουλιασμένο σε νερό για μια ώρα
1 & ¼ του φλιτζανιού νερό
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
¼ του φλιτζανιού πιπεριές jalapenos κομμένες σε ροδέλες ή άλλες αντίστοιχες της αρεσκείας μας
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 νεκταρίνια πλακέ ή κανονικά, κομμένα όπως μας αρέσει
1/3 του φλιτζανιού sauce γιαουρτιού για όλες τις χρήσεις ή ότι sauce προτιμάμε
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που το μουλιάσαμε και το βράζουμε για 20-30 λεπτά στο αναγραφόμενο νερό, αφού το έχουμε αλατίσει ελαφρά.
Βήμα 2
Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με τον αρακά, τον μαϊντανό, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με τη sauce,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο να δροσίσει ή το σερβίρουμε αμέσως, διασκορπίζοντας από πάνω τα νεκταρίνια και ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο.