Loader

Καστανό ρύζι με νεκταρίνια και αρακά

2014-09-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/9/14

Καστανό ρύζι με νεκταρίνια και αρακά. Χορταστικό γεύμα με τη δροσιά που δίνουν τα νεκταρίνια στο αποτελείωμα των καλοκαιρινών φρούτων. Σνιφ…

nectarinespearice (3) nectarinespearice (6)

Συστατικά  

¾ του φλιτζανιού καστανό ρύζι μουλιασμένο σε νερό για μια ώρα

1 & ¼ του φλιτζανιού νερό

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος

¼ του φλιτζανιού πιπεριές jalapenos κομμένες σε ροδέλες ή άλλες αντίστοιχες της αρεσκείας μας

3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 νεκταρίνια πλακέ ή κανονικά, κομμένα όπως μας αρέσει

1/3 του φλιτζανιού sauce γιαουρτιού για όλες τις χρήσεις ή ότι sauce προτιμάμε

Αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που το μουλιάσαμε και το βράζουμε για 20-30 λεπτά στο αναγραφόμενο νερό, αφού το έχουμε αλατίσει ελαφρά.

Βήμα 2

Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με τον αρακά, τον μαϊντανό, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με τη sauce,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο να δροσίσει ή το σερβίρουμε αμέσως, διασκορπίζοντας από πάνω τα νεκταρίνια και ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *