Κατσίκι τσίλι με μαρμελάδα δαμάσκηνο
2014-10-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
- Έτοιμο σε: 3:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
19/10/14
Κατσίκι τσίλι με μαρμελάδα δαμάσκηνο. Γλυκό και πικάντικο, μα πάνω απ’ όλα ιδιαίτερο και διαφορετικό. Αν βαρεθήκατε το κλασικό κυριακάτικο κατσικάκι, αυτή είναι η συνταγή για εσάς.
Συστατικά
- 700-800gr. κατσίκι, ότι κομμάτι θέλουμε
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή τσίλι από βάζο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό ή ρίγανη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κατσίκι και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι, όχι πολύ μεγάλο, αναλογικά με το μέγεθος του κρέατος μας ώστε να πήξει ωραία η σάλτσα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το λάδι, το σκόρδο, το τσίλι, το χυμό λεμονιού, τη μαρμελάδα και το θυμάρι και προσθέτουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό. Περιχύνουμε με αυτό το κρέας και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό ακόμα στον πάτο του ταψιού.
Βήμα 3
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 3 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με σάλτσα από το ταψί και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.