Κατσικάκι με γιαούρτι στη γάστρα
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3-4 κιλά κατσίκι
4 αυγά
½ γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κατσίκι στη γάστρα να ψηθεί, αφού προηγουμένως μπήξουμε το σκόρδο (μικρά κομματάκια) σε διάφορα σημεία του κατσικιού, το αλατίσουμε και το πιπερώσουμε. Περίπου 1 μισή ώρα Περιχύνουμε με το λεμόνι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ρίχνουμε το γιαούρτι λίγο - λίγο ώστε να γίνει ένας χυλός. Παίρνουμε με βαθιά κουτάλα το ζουμί από το κατσίκι και αραιώνουμε τον χυλό (αυγά-γιαούρτι). Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό γύρω-γύρω από το κατσίκι και το ψήνουμε για 20΄ λεπτά περίπου. Ο χυλός σφίγγει και όταν κρυώσει κόβουμε μερίδες (τετράγωνα κομμάτια).