Κατσικάκι με πατάτες και μανιτάρια πλευρώτους
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 μπούτι από κατσικάκι
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 πατάτες μεγάλες
1 φλ. λάδι
1 ποτήρι κρασί λευκό
Αλατοπίπερο
1κ.σ. θυμάρι
1κ.σ.ρίγανη
1κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε και αυτές στη γάστρα και από πάνω βάζουμε το κρέας. Σε ένα βαζάκι με καπάκι ανακατεύουμε καλά το λάδι , το κρασί, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τη ρίγανη και περιχύνουμε με αυτό το φαγάκι μας. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 220C για 2 τουλάχιστον ώες. Ελεγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι.