Καυτερό λάδι για όλες τις χρήσεις
2015-04-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μέτριο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/4/15
Καυτερό λάδι για όλες τις χρήσεις , ένα ακόμα extra βοήθημα για την μαγειρική μας που θα εμπλουτίσει σούπες, μαγειρευτά κατσαρόλας και dressings. Προσοχή! Πραγματικά καυτερό.
Συστατικά
- 200ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας Italian seasoning ή μείγμα διάφορων ξερών μυρωδικών
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο, περίπου 1κουταλιά του γλυκού
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- Πιπεριές jalapenos, habaneros ή ότι πικάντικες πιπερίτσες έχουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε βάζο με καπάκι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και κλείνουμε το βάζο.
Βήμα 2
Ανακινούμε ελαφρά και φυλάμε στην άκρη τουλάχιστον 2 ημέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε, αφού το ανακινήσουμε πάλι καλά.
Βήμα 3
Διατηρείται πολύ καιρό και το σερβίρουμε με φρεσκοψημένο ή φρυγανισμένο ψωμί , σε πίτσες ή σούπας για πικάντικη γεύση.