“Καψάλα” με μανιτάρια και δενδρολίβανο
2013-07-04- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4φρέσκα μανιτάρια κομμένες σε φέτες
1μπάλα μοτσαρέλα
1κ.σ.δενδρολίβανο
1κ.σ.βούτυρο
4φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
Αλατοπίπερο
Λίγο λάδι για το ψωμί
1σκελ.σκόρδο κομμένη στη μέση
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια 1-2 λεπτά να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Χοντροκόβουμε τη μοτσαρέλα και τη ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Κλείνουμε το μάτι. Εντωμεταξύ ακουμπάμε σε ένα ταψάκι τις φέτες του ψωμιού και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμες οι φέτες τρίβουμε πάνω τους τη σκελίδα σκόρδου από την κομμένη πλευρά και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα μανιταριών και σερβίρουμε αμέσως.