Κεμπάπ Ανατολής με κουρκουμάτο ρύζι και ντοματίνια
2015-02-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
9/2/15
Κεμπάπ Ανατολής με κουρκουμάτο ρύζι και ντοματίνια για να τσικνίσει το σπίτι έχοντας εύκολα όλο το δείπνο σε ένα πιάτο. Δεν ακούγεται και άσχημο, τι λέτε;
Συστατικά
Για τα κεμπάπ:
250gr. Κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος ξερός
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλατοπίπερο
1/3 της κουταλιάς του γλυκού garaam masala
20 ντοματίνια, ελαφρά χαραγμένα
Φρέσκο θυμάρι
Για το ρύζι:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
2/3 του φλιτζανιού ρύζι basmati
1-2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι ζωμός ή νερό
Αλατοπίπερο
Φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και/ ή γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα κεμπάπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , σε ένα μπολ, εκτός από τη μια κουταλιά λάδι και τα ντοματίνια. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια, σαν δάχτυλα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ακουμπάμε πάνω τα κεμπάπ. Ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Για το ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 5
Αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 6
Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα και από πάνω τα κεμπάπ με τη σάλτσα από τα ντοματίνια. Διασκορπίζουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τοποθετούμε στην άκρη μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.