Κεμπάπ με dressing γιαουρτιού
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
250γρ.κιμάς από αρνί
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
1κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί
1κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.δυόσμος
1κ.γλ.πάπρικα
1ντομάτα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
250γρ.γιαούρτι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
1μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1κ.σ.λάδι
1/3κ.γλ.κόλιαντρο κοπανισμένο.
Οδηγίες
Βήμα 1
Τα βάζουμε σε ταψάκι με λίγο λάδι και νεράκι και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Για να σερβίρουμε βάζουμε τα κεμπάπ σε πιατέλα με τηγανητές πατάτες και ψημένες πιτούλες και δίπλα το μπολάκι με το dressing.