Κεφτέδες από ρεβίθια και σπανάκι
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 18
- Μερίδες: 6 άτομα
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(3.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Έχω κάνει και αν έχω κάνει ρεβιθοκεφτέδες και φαλάφελ και κροκέτες ρεβιθιού και ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς αλλά πιστεύω πως με τους συγκεκριμένους έδωσα ρεσιτάλ.
Τόσο απολαυστικά τραγανοί απ’ έξω και μαλακοί μέσα, τόσο πλούσια γεύση από το σπανάκι και τον ηλιόσπορο που και ο κανονικός κεφτές σηκώνει το χέρια ψηλά..χιχιχι
Συστατικά
- ½ φλ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 1κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
- 1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
- 1κ.σ. λάδι και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
- 1/2κ.σ.soya sauce
- 1κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2κ.σ.ηλιόσπορος, ψίχα
- 1 αυγό
- 1/4φλ. Αλεύρι
- ½ φλ. φρυγανιά τρίμμα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi τα ρεβίθια με το κρεμμύδι και το σπανάκι , ένα ένα ή όλα μαζί και αν το μείγμα είναι πολύ παχύ και δεν γίνεται εύκολα πολτός προσθέτουμε τη soya ή το λάδι σε αυτό το στάδιο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή όλο το βράδυ. Αν το μείγμα είναι περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε το πλάθουμε σε κεφτέδες και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Βήμα 2
Για το ψήσιμο πλάθουμε κεφτέδες στο σχήμα που προτιμάμε και τους ψήνουμε 2-3 λεπτά, από κάθε πλευρά,σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ή 10 λεπτά στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί και έπειτα στο barbeque ή 20 λεπτά στο φούρνο.
Βήμα 3
Τους κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τους σερβίρουμε, ζεστούς ή κρύους.