Κεφτεδάκια με φρέσκια ρίγανη και ντομάτα
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχάρι και χοιρινό)
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
1αυγό
1μέτρια ντομάτα τριμμένη
2κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
1κ.σ.δυόσμος ξερός
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, το αλατοπίπερο, την τριμμένη ντομάτα, το ξύδι και το δυόσμο. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη φρυγανιά ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε αμέσως.