Loader

Κεφτεδάκια με gingeroσκορδο

2013-11-30
  • Ποσότητα: 14 κεφτεδάκια
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

30/11/13

Τελευταία μέρα του Νοέμβρη σήμερα. Σάββατο και γιορτή του Αγίου Ανδρέα. Τώρα είναι που θα αρχίζουν όλες οι ονομαστικές και δεν θα ξέρουμε που να πρωτο τρέξουμε και τι δώρο να πρωτοπάρουμε. Αν και τελευταία με την κρίση ας πούμε, το έχουμε γυρίσει όλοι λίγο πολύ, σε δώρα αγάπη; Εγώ τα λέω δημιουργικά δώρα και είναι η καλύτερη μου γιατί λατρεύω όπως ίσως έχετε καταλάβει να φτιάχνω και να πηγαίνω δώρα με προσωπικό κόπο και 9 στις 10 φορές, με προορισμό το στομάχι μας.

Δοκιμάστε και εσείς να κάνετε δώρα αγάπης, όπως είναι ας πούμε το αγαπημένο κέικ ή κουλουράκια και για τους πιο τολμηρούς, γλυκά κουταλιού, λικέρ και αποστάγματα. Ότι μπορεί ο καθένας, είναι καλοδεχούμενο κατ εμέ και αν με  ρωτάτε τα εκτιμώ περισσότερο αυτά τα δώρα.

Το garam masala ήταν ένα δώρο αγάπης από φίλη μου που είχε βγει έξω και μου το έφερε, όλοι οι κοντινοί μου ξέρουν , πως αγαπώ κάθε είδους μπαχαρικό ή περίεργο υλικό στο οποίο μπορεί να πέσουν πάνω, σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό ας πούμε. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό, βέβαια είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε και μόνοι μας σπίτι για να κρατήσουμε για τις μαγειρικές μας αλλά και να βάλουμε σε όμορφα στολισμένα βαζάκια, για ένα από τα δώρα που προαναφέραμε. Υπόσχομαι να σας το παρουσιάσω το συντομότερο, μαζί ίσως με κάποια άλλα αντίστοιχα μικρο δωράκια λόγω γιορτών, που θα φτιάξετε μόνοι σας!

Σήμερα χοιρινά κεφτεδάκια με ginger ,σκόρδο (τζιντζερόσκορδο, όπως λέω και εγώ) και garaam masala για να ξεφύγουμε και λίγο από τα κλασικά κεφτεδάκια!

Συστατικά  

250gr. Κιμάς χοιρινός ή ανάμικτος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας ginger garlic paste ή ½ κουταλιά του γλυκού ginger  σκόνη και 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά του γλυκού garam masala

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλατοπίπερο

1 αυγό

1/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα

Λάδι για το τηγάνισμα

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά , την πάστα σκόρδου-ginger, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Βήμα 3

Τα σερβίρουμε ζεστά με τηγανητές πατάτες.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.spicyspoonful.com/spicy-indian-style-meatballs/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *