Κεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά
2014-10-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 12-15 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/10/14
Κεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά. Η επιλογή δική σας. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η sauce ασιατικής επιρροής, κάνει επιπλέον την διαφορά από τα υπόλοιπα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια σε κάθε μπουκιά ή απλά περιχύνουμε με αυτήν, για να εμπλουτιστεί ομοιόμορφα η γεύση.
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια:
200gr. Κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμμα
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
2 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
½ κουταλιά της σούπας soya sauce
2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
Για τη sauce:
2 κουταλιές της σούπας soya sauce
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
Χυμό από ½ Lime
1 κουταλιά της σούπας νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη sauce: Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη sauce και τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, με τελευταία τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.
Βήμα 3
Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Αν τα ψήσουμε ,τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθούν. Αν τα τηγανίσουμε, τα αλευρώνουμε ελάχιστα και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι, όπως και τα κλασικά κεφτεδάκια.
Βήμα 4
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, διασκορπίζοντας από πάνω λίγη από τη sauce που ετοιμάσαμε και αν θέλουμε λίγο επιπλέον soya ή λάδι. Βάζουμε την υπόλοιπη sauce σε μπολάκι δίπλα στα κεφτεδάκια για όποιον θέλει επιπλέον.