Κινέζικη πικάντικη σούπα
2013-07-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.καλαμπόκι (κατ/νο)
2φλ.σπανάκι ψιλ/νο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να και λίγα ακόμα για το σερβίρισμα
2ντομάτες τριμμένες
2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2κ.γλ.μπούκοβο
4φλ.ζωμός λαχανικών
Soya sauce για το σερβίρισμα
2κ.σ.κορν φλάουρ
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπούκοβο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες και το καλαμπόκι. Περιχύνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε λίγο από το ζωμό με το κορν φλάουρ και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε σιγά σιγά στη σούπα ανακατεύοντας. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά άλλα 5 λεπτά. Όσο βράζει η σούπα τόσο πήζει. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε λίγο λίγο στη σούπα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με τη σόγια και μοιράζουμε σε πιάτα αμέσως μαζί με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.