Κοκκινιστό κοτόπουλο με jalapenos
2013-06-13- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
3πιπεριές jalapenos ψιλ/νες
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
2φλ.χυμό ντομάτας
2ντομάτες τριμμένες
Κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το κύμινο. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας και την φρέσκια ντομάτα. Προσθέτουμε νεράκι να καλύψει το κοτοπουλάκι μας και πασπαλίζουμε με το τσίλι. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με λευκό ρυζάκι.