Κοκκινιστό σοφρίτο
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι κιλότο
3σκελ.σκόρδο κομμένο σε φέτες
1/2φλ.λευκό κρασί
1/2φλ.ξύδι
Αλατοπίπερο
½ ματσάκι μαιντανός
2 φύλλα δάφνη
1 φλ.λάδι
2 φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Σωτάρω στο λάδι τα κομμάτια του κρέατος που έχω προηγουμένως αλατοπιπερώσει. Ρίχνω μέσα το σκόρδο και τον μαιντανό και ανακατεύω. Σβήνω με το ξύδι και το κρασί και ρίχνω τη σάλτσα και τη δάφνη, καθώς και λίγο νερό. Σιγοβράζω για τουλάχιστον μια ώρα και σερβίρω με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.