Κοκκινόψαρο γιαχνί με πατάτες και ελιές
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κοκκινόψαρα 300γρ.περίπου το καθένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.λευκό κρασί
1μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
3κρεμμυδάκια φρέσκα
1ντομάτα ψιλ/νη
Λίγο άνιθο και μαιντανό ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πατάτα. Προσθέτουμε την ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και 1φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και τον μαιντανό και σερβίρουμε από ένα ψάρι και δίπλα τη σαλτσούλα με τις πατάτες και τις ελιές.