Κολοκυθάκια με πλιγούρι και δυόσμο
2013-08-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
Λάδι αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τρμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.σ.δυόσμος
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1φλ.ζωμός κοτόπουλου
Χυμό 1 λεμονιού
1φλ.πλιγούρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε το λάδι και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαλακώσουν λίγο συμπληρώνουμε την ντομάτα και ψήνουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά της. Ρίχνουμε τότε το πλιγούρι και το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Περιχύνουμε το φαγάκι με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το δυόσμο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα και το καπάκι μέχρι να φουσκώσει ελαφρά το πλιγουράκι μας. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό ή χλιαρό.