Κολοκυθόσουπα με πράσινο μήλο
2014-10-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/10/14
Κολοκυθόσουπα με πράσινο μήλο , για να ζεστάνουμε και να γεμίσουμε το στομαχάκι μας, απλά μεν, gourmet δε.
Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι ψίχα κολοκύθας κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια
1 πράσινο μήλο χοντροκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
750ml ζωμός λαχανικών ή νερό
Αλατοπίπερο κατά βούληση
½ κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη ή 1 κουταλιά του γλυκού αρωματικό αλάτι curry bbq
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
Cheddar τριμμένο για το σερβίρισμα ή τυρί της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε 1 λεπτό το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε με τη σειρά το σκόρδο, την κολοκύθα, το μπρόκολο και το μήλο. Αλατοπιπερώνουμε ή πασπαλίζουμε με το αρωματικό αλάτι.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το ζωμό και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε το ginger και μαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
Βήμα 3
Κλείνουμε το μάτι και με μια ξύλινη κουτάλα πιέζουμε τα λαχανικά μας μέσα στο σκεύος να λιώσουν και να ενωθούν μεταξύ τους. Τα βάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας το τυρί που θα επιλέξουμε.