Κολοκυθόσουπα με τυρί brie
2014-05-02- Κουζίνα: Γαλλική, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
2/5/14
Ο μήνας Μάιος, ήταν πάντα για εμένα προσωπικά και την οικογένεια μου ένας μήνας γιορτών. Όπως συνηθίζουμε να λέμε για τον Δεκέμβρη, ότι είναι ο μήνας των γιορτών (πολλών ονομαστικών και Χριστουγέννων), εμείς πάντα στο σπίτι μου το έχουμε τον Μάιο. Η ονομαστική γιορτή της μαμάς μου (αλλά και της μητέρας γενικότερα), του μπαμπά μου, του πατριού μου, τα γενέθλια μου και των ξαδελφών μου, της πεθεράς μου, 2 ανιψιών του καλού μου γενικά ένας μήνας γεμάτος με γλυκά, κεράσματα , τραπεζώματα, υποχρεώσεις, επισκέψεις. Ένας μήνας κλεισμένος εξολοκλήρου και ραντεβού τον επόμενο για όλα τα υπόλοιπα. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα για σήμερα ένα πιάτο ελαφρύ και γρήγορο, μια κολοκυθόσουπα με τυρί brie, λίγο πριν αρχίσουν τα γλέντια και τα φαγοπότια και δεν πάρουμε ανάσα από το φαγητό. Ακόμα κι αν δεν έχετε τον ίδιο προβληματισμό με εμένα, προτείνω να την δοκιμάσετε, γιατί αξίζει πραγματικά. Όχι τον κόπο, αλλά την απόλαυση που θα σας δώσει.
Συστατικά
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 25gr.βούτυρο
- Αλατοπίπερο
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια χοντροκομμένα
- 1 μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
- ½ λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- ½ φλιτζάνι τυρί brie κομμένο σε κυβάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε 1 λεπτό τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από το μάτι και μόλις κρυώσει η σούπα την πολτοποιούμε στο multi.
Βήμα 4
Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και την βάζουμε να πάρει μια βράση συμπληρώνοντας αν χρειάζεται λίγο αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή διασκορπίζοντας το τυρί ώστε να λιώσει αμέσως.